Informasjon om buddhistisk konfirmasjon

Informasjon om buddhistisk konfirmasjon

Til medlem av Buddhistforbundet,

De fleste ungdommer i Norge velger konfirmasjon. Unge buddhister har ikke hatt et slikt tilbud før i 2020. Vi er nå i gang med å forberede buddhistisk konfirmasjon for fjerde gang.

Kurset gir god kunnskap om buddhismen. Det gir mulighet til å reflektere om livssyn og etikk og bli kjent med andre unge buddhister. Undervisningen på kurset er på norsk. Det er utviklet av buddhister med bakgrunn fra forskjellige land og er godkjent av munker fra alle retningene av buddhismen.

Vi bruker en kursbok og en samling med tekster oversatt til norsk fra skriftsamlingen Tripitaka.

Kurset blir avsluttet med en høytidelig seremoni. Her vil munker og nonner fra forskjellige templer velsigne konfirmantene og lykkønske konfirmantene med vel gjennomført kurs i buddhisme og gi dem et kursbevis.

Sted er Lotus tempelet, Trondheimsvegen 205, 2067 Jessheim.

Tid er fredag – søndag 1. – 3. september og lørdag – søndag 16. og 17. september.

Konfirmasjonskurset blir etterfulgt av en konfirmasjonsseremoni. Seremonien finner sted søndag 1. oktober kl. 10:00 i Lotus tempelet på Jessheim i Ullensaker kommune.

Buddhistforbundet ordner måltider og overnatting. Kursavgiften på kr. 2.250,- dekker kost & losji, hettegenser og undervisningsmateriell.

Hvordan melder en seg på buddhistisk konfirmasjon 2023?

En kan melde seg på buddhistisk konfirmasjon ved å sende påmelding til Buddhistforbundets kontor: navn og adresse og fødselsdato samt epost og mobilnummer (til kontor@buddhistforbundet.no ) eller fyll ut Google skjema med lenke på vår hjemmeside https://buddhistforbundet.no/.

En får tilsendt bekreftelse på påmelding når vi har mottatt kursavgift (kr. 2.250,-) på konto 1254.20.20472. Påmeldingsfrist: 1. mai 2023.

Tilbudet om buddhistisk konfirmasjon er åpent for alle som fyller 15 år i 2023 men medlemmer av Buddhistforbundet har prioritet.

Kjenner du noen som kan være interessert i dette tilbudet er det fint om du formidler denne informasjonen videre.

Vi trenger flere frivillige

Til slutt har vi en viktig oppfordring: For å utvikle tilbudet om buddhistisk konfirmasjon videre trenger vi flere medarbeidere. Vi trenger lærere som kan undervise og vi trenger medarbeidere som kan hjelpe til med å ta vare på deltakerne. Kan du tenke deg å være med på dette ber vi deg om å kontakte oss på kontor@buddhistforbundet.no.

Vi har også laget to kortfilmer om konfirmasjonen som vi gjennomførte i 2020 som du kan se her: https://player.vimeo.com/video/503884289 og her: https://player.vimeo.com/video/503888295